Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bezoekerscentrum Kraaijenberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In feite gaat het gebouw op de gevel na volledig op de schop met als voornaamste doel om meer ruimte terug in het gebouw te krijgen: meer lucht en vooral meer licht, te beginnen bij een nieuwe, meer uitnodigende entree. De constructie wordt naar de oorspronkelijke staat hersteld, er komen meer gevelopeningen voor meer contact met buiten en alle installaties worden opnieuw aangelegd. Er komt een nieuwe expositie-inrichting en één van de twee zijbeuken wordt toegerust als buitenlokaal: een plek waarlangs de waarden van het omringende landschap kunnen worden ontsloten. Schoolklassen kunnen daar ontvangen en geïnstrueerd worden, op pad gaan de natuur in, om daar weer bij elkaar te komen en practicum-activiteiten te ontplooien in directe relatie tot de natuurlijke omgeving.

Schoolklassen kunnen daar ontvangen en geïnstrueerd worden, op pad gaan de natuur in, om daar weer bij elkaar te komen en practicum-activiteiten te ontplooien in directe relatie tot de natuurlijke omgeving. Vanwege de ligging aan het Markiezaatsmeer zal bij de Kraaijenberg het ‘blauwe’ thema water dominant zijn in de educatieve programma’s. De oude inrichting stond de ruimtelijkheid en daarmee de bruikbaarheid van het oorspronkelijke gebouw meer en meer in de weg. Door overbodige hulpconstructies, afgeplakte ramen en ongelukkige interieurstukken werd het zicht belemmerd en slibte de ruimte min of meer dicht. Met de toevoeging van het buitenlokaal moest bovendien een effectiviteitsslag worden gemaakt om meer programma in hetzelfde gebouw kwijt te kunnen. Met dezelfde ingrepen worden enerzijds de looplijnen korter en eenvoudiger en wordt anderzijds het hele interieur veel duidelijker en lichter.

Met de toevoeging van het buitenlokaal moest bovendien een effectiviteitsslag worden gemaakt om meer programma in hetzelfde gebouw kwijt te kunnen. Met dezelfde ingrepen worden enerzijds de looplijnen korter en eenvoudiger en wordt anderzijds het hele interieur veel duidelijker en lichter. Meerdere soorten gebruik kunnen straks gelijktijdig plaatsvinden zonder hinder van elkaar te ondervinden. Omdat we verwachten dat het gebruik ook intensiever zal worden is direct ook een aantal structruele ongemakken onderhanden genomen, zoals de geringe hoogte tussen vloer en spanten in de zijbeuken: daar kunnen we straks weer makkelijk onderdoor lopen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Oshin

Une architecture sensible et généreuse

Adres

5612 HW
Zoutstraat 7
Eindhoven

Contact

info@neuv.nl

Connect